Dag 80 - Rainbow Mountain
Hej!

Idag har vi haft en intensiv dag i djungeln. Vi har träffat apor, åkt kanot i regn, träffat en folkstam, badat i vattenfall, kollat på en sjuk utsikt, svingat i en livsfarlig gunga över ett stup (den här gången utan säkerhetsremmar) och fått se hur man gör choklad från grunden, böna till färdig choklad. Det har varit hur kul som helst.

Något annat som var hur kul som helst var när vi åkte till rainbow mountain utanför Cusco för ett tag sen (snygg övergång eller hur ;). Vi hade först inte tänkt åka då vi hade hört att det var överskattat, men efter att ha pratat med några på vårt hostel bestämde vi oss för att ändå åka dit. Det är vi glada att vi gjorde! Turen började runt kl 4 på morgonen. Vi fick först åka van i några timmar för att komma till startpunkten. Vägarna var i äkta peruviansk anda hemska. Smala, skumpiga och med ett högt stup på ena sidan vägen. :) När vi efter vad som kändes som en evighet kom fram till startpunkten fick vi varsin vandringpinne och fick börja gå. Själva vägen i sig var inte särskilt utmanande, men på 5000möh var det lite svårt att få luft. På de brantaste delarna fick vi stanna och hämta andan ca var 10e meter...

(null)     

Såklart sprang det ibland förbi peruaner som faktiskt var anpassade till höjden och kunde andas normalt...

(null) 

(null)     

Vi kom upp hela vägen och fick ta de typiska bilderna vid berget! Otroligt stolta var vi då. 

(null)     

(null)     

Vi kände oss extra stolta eftersom många valde att betala för att rida på hästar upp. (De betalade alltså lika mycket för att få rida som hela touren kostade... sjukt) Därför kände vi oss som att vi hade klarat det "på riktigt" till skillnad från många andra :).

(null)     

(null)     

(null)     

(null)     

(null) 

(null)     

Och där var alla bilder ni får se därifrån! Next upp är Inkaleden och Machu Picchu!