Dag 52 - La Paz, Death Road
Hej igen,
 
Fortfarande i Puno i väntan på en nattbuss mot Arequipa passar vi på att leverera lite bilder från en dag i La Paz. Och inte vilken dag som helst, utan dagen då vi mountainbikeade ned för världens farligaste väg. Vägen är typ inte längre i bruk för vanlig trafik, trots att det förekommer, eftersom det finns en ny väg. Numera är den en rutt för galna turister som oss själva. När den var i gång dog där ca 200-300 människor per år, därav namnet "Death Road". Eftersom vi båda var lite nerviga innan så valde vi det dyraste (och säkraste) företaget av alla. Vi hade hört skräckhistorier innan om cyklar vars hjul lossnade så vi ville inte ta några risker... Och allt gick ju bra! Vi överlevde och fick varsin ascool T-shirt på köpet. Längst fram ser ni också Felix från Göteborg som har rest med oss ett tag nu efter La Paz. 
 
 
I bilen på vägen upp!
 
 
Här är bevis på att vår Sydamerika inte bara består av sol och värme. På toppen där vi började cykla var det snö!
 
 
Vi fick lära oss att göra 'extreme lama'-tecknet. 
 
 
 
Enligt traditionen skulle man ge Pachamama (moder jord) lite 96% alkohol, och sen ta en smarrig klunk själv också. Brände i munnen flera minuter efteråt. Rekommenderas ej. 
 
 
 
I början var det dimmigt, men det var vi tacksamma för eftersom vi båda är höjdrädda. Då var det skönt att slippa se stupet på 700m.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi skulle åka ner för en sektion som kallas teeth breaker (det finns en anledning till namnet...) så vägrade halva gruppen, inklusive vi, och gick ner istället. Istället för coola bilder fick vi alltså denna fegisbild haha.
 
 
Vår buss som följde efter oss hela vägen.
 
 
 
 
Och här hade vi överlevt! Det var en jättefin cykeltur, och så länge man lyssnar på guiderna och inte gör något dumt så är det ganska lugnt ändå. Definitivt en höjdpunkt i Bolivia. Nu ska vi dra oss till bussen och hoppas att vi lyckas ta oss till Arequipa. 
 
Kramar!!