Dag 25 - Ilha Grande
Hej igen!

Just nu sitter vi på ett café på en strand, lyssnar på lugn, akustisk musik, hör de små vågorna skvalpa mot stranden och har precis druckit en acaismoothie och en chokladmilkshake. Tanken var att vi skulle åka på en boat tour idag, men Tor sa nej och har svingat sin hammare sen igårkväll. Därför flyttade vi touren till imorrn istället och skulle ta en chill dag idag, men redan efter en timme i soffan var vi rastlösa. Så nu sitter vi här istället och tänkte berätta lite om våra dagar här.

Första dagen spenderade vi på en av de närmaste av öns 102 stränder. Vi trodde att vi hade glömt vår solkräm i Rio vilket resulterade i att vi helt enkelt struntade i solkräm den dagen. Det var eftermiddag, molnigt och vi tänkte att vår hud säkert har vant sig vid stark sol efter snart en månad i Brasilien. När vi kom tillbaka till hostellet var vi skitbrända och 2h senare (när vi hade gått och köpt en ny solkräm) hittade Emma solkrämen i sin väska, som hon noggrant hade letat igenom tidigare på dagen. 🙂

Vi överlevde natten trots våra brännskador och nästa dag gav vi oss tidigt ut på en vandring mot en av världens finaste stränder. En kanadensare från vårt hostel följde också med på hiken och smygfotade oss lite när vi gick.
 
 
 
 
 
Vi trodde att vi hade upplevt svett i Rio, men ack vad unga och naiva vi var. Efter 2,5h vandring upp och ner genom djungel och över ständer hade vi svettats ut varsin 1,5l flaska vatten. Emma lyckades också halka på en torr sten och har nu ett stort rivsår på benet som enligt vår vän Aris ser ut som Chile. Vi ser det som ett varningstecken och tänker nu undvika Chile. MEN - vi lyckades ta oss fram och fick en härlig dag på stranden (och brände oss ännu mer såklart).
 
 
 
 
På vägen hem såg vi en knallgrön orm knappt 0,5m från Johanna, efter det gick vi med lite snabbare steg hem. 
 
 
Dagen efter var vi lite trötta och kände inte för så mycket äventyr, så vi gick bara till ett övergivet fängelse och en ruin innan vi hängde på stranden. Och åt acai såklart. På kvällen åt vi hemgjort pasta på en jättemysig restaurang och det var då Tor började härja. Trots en handfull strömavbrott fick vi vår mat och traskade sedan hem i regnet, mätta och belåtna.
 
 
 
Introducing: Aris från Hong Kong
 
 
 
 
Milena från Tyskland, Chris från Kanada och Emma.

Och nu, allihopa, är vi tillbaka i nutid. Nu ska vi lämna fiket för att gå till ett gatukök och äta vår favoriträtt - coxinha! Nästa gång vi hörs är vi troligtvis antingen i Paraty eller Sao Paolo. Vår tid här i Brasilien börjar lida mot sitt slut, snart åker vi vidare mot Bolivia.

Puss och kram! <33
/Johanna och Emma