Dag 46 - Salar de Uyuni I
Hej på er!
 
Det är dags för ett inlägg, denna gång om vår tur i Salar de Uyuni. Vi har dock så otroligt många bilder därifrån att varje dag i vår tre-dagars tour får ett eget inlägg. Vi har märkt att Bolivia inte är det mest optimala landet att driva en blogg ifrån, vi kan räkna på en hand hur många gånger vi har haft acceptabelt internet... Detta betyder att vi har mycket att ta igen och att ni har mycket att se fram emot! Just nu är vi i La Paz och det är inte lång tid kvar tills vi åker till Peru. Vad vi har gjort här får ni veta senare, för nu ska vi visa bilder från Saltöknen!
 
Vi tog en buss från Sucre och anlände till Uyuni sent på eftermiddagen. Uyuni kan vara en av de fulaste städerna vi har sett, kanske till och med i klass med Santa Cruz. Men det gjorde inte så mycket utan vi bokade en tre-dagars tour till dagen efter. Touren började med ett besök på "the train graveyard" tillsammans med massa andra turister.  
 
 
 
 
 
 
 
Vi trodde att vi tog en gullig bild tillsammans men såg i efterhand att dessa 3 killar också var med. :)
 
Sedan åkte vi vidare till höjdpunkten på touren - Saltöknen!
 
 
Men först ett kort stopp på en marknad för att utnyttja oss köpglada turister...
 
 
... Och vi lät oss utnyttjas! När vi såg Lamut the Alpackas fluffiga päls bestämde vi oss för att adoptera honom. Nu är vi tre på resan!
 
 
 
 
 
 
Mitt i Saltöknen var det dags för lunch som serverades på det här stället (såklart gjort av salt).
 
 
 
 
 
Sedan fortsatte vi ännu längre ut i Saltöknen till den bästa foto-platsen enligt våra guider. 
 
 
 
 
Här är hela gänget: en nederländare, en spanjor/belgier, en italienare, två svenskar (vi!), en australienare, en bulgar, en norsk, en svensk och två tyskar. 
 
 
Aningen ovilligt ställde vi upp på dessa bilder som vår guide ville ta på oss. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Emma tappade Lamut i saltvattnet. Såhär ledsen blev Johanna då.
 
 
Här står vi på salthögar och posar som om det vore allt vi gjort i hela våra liv.
 
 
När vi skulle till vårt boende för kvällen började det bli stormigt och vi hade tur som hann tillbaka i tid. Vår chaffuör berättade nämligen att alla ville hinna tillbaka innan det blev för dålig sikt då bergen och vulkanerna var deras sätt navigera (gps fungerade inte). Blev det för disigt gick det alltså inte att hitta hem igen. Men vi tog oss säkert tillbaka och fick dessutom se många blixtar på vägen.
 
Vi spenderade sedan natten i ett hus helt gjort utav salt. Stolar, bord, sängar - allt var gjort av salt. Vi funderade på hur lång tid det skulle ta att slicka sig igenom en vägg men bestämde oss för att inte prova. Dagen därpå var det tidig uppstigning för nya äventyr. Men det får ni höra mer om i nästa inlägg.  
 
Kramisar <33333
#1 - Mamma

Jag adopterar Lamut när ni har tröttnat på honom!